press to zoom
Plaza de toros.
Plaza de toros.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/15

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/29

Olot, "la ciudad de los volcanes", es un enclave especialmente conocido por su interés natural y por formar parte del Parque Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa.

Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa i cap del partit judicial d'Olot a la província de Girona, Catalunya. Té uns 34.000 habitants i està situada en una plana envoltada de serralades i travessada pel riu  Fluvià i la riera de Riudaura.

És una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el municipi  està adherit a la Xarxa Europea del Paisatge.

En el terme municipal d'Olot hi ha quatre volcans, el Montolivet, el Montsacopa, (aquest dos de visita recomanada), la Garrinada i el Bisaroques. La presència de materials volcànics contribueix a donar acusada personalitat al paisatge que envolta la ciutat.

Les contrades del voltant d'Olot també guarden un ric patrimoni natural amb nombroses fonts, els Aiguamolls de la Moixina i la Deu (un bosc amb aiguamolls), la Fageda d'en Jordà (excepcional a Catalunya i en el clima mediterrani per estar situada en un lloc pla), els volcans de Santa Margarida (que té un gran cràter circular amb una capella al centre) i el Croscat (amb un gran tall resultat de l'extracció de gredes que es va dur a terme en aquest volcà i que permet observar les capes de greda interiors).